7679268038 c797daf1db c

Bos

Direct naast het gebouw begint het bos. Naar het westen loopt het bos door tot aan de duinen. Naar het zuiden tot aan het kanaal bij IJmuiden en naar het noorden helemaal naar Schoorl. Een enorm gebied waarin je heerlijk kunt wandelen, spelen, speuren en (ver)dwalen.

Zwembad De Witte Brug in Castricum3

Zwembad

Net buiten het centrum van Castricum, op 5 minuten lopen van het station, ligt zwembad De Witte Brug. Je kunt er een wedstrijdbad, een recreatiebad en een sauna vinden. Op zaterdag- en zondagmiddag is er vrij zwemmen waarbij ook de glijbaan open is.

strandvondsten

Strandvondsten Museum

Aan de Geversweg, op de route van het station naar ons gebouw, ligt midden in het bollenveld het Strandvondsten Museum. Hier kun je van alles vinden van en over het strand. Er zijn rondleidingen. Zie de website voor tijden en mogelijkheden.

Tentoonstelling

Huis van Hilde

Het Huis van Hilde is het archeologiecentrum van Noord-Holland. In dit grote gebouw, direct naast het station, kijk je 14 'mensen' in de ogen die elk voor een aparte periode uit de geschiedenis staan. Hun kleding is nagemaakt en in sommige gevallen zijn forensische technieken gebruikt om het gezicht te reconstrueren.

Strand Castricum aan Zee

Strand

Het strand is wellicht het meest voor de hand liggende uitje als je op kamp gaat in Castricum. Via de Zeeweg kun je gemakkelijk op het strand komen. Ter plekke is ruime (betaalde) parkeergelegenheid. Met de fiets kun je via een mooie route door het bos in 20 minuten naar Castricum aan Zee. Het hele jaar door zijn er en aantal strandtenten open en kun je genieten van de zon of even lekker uitwaaien.